Dutch Street Art Awards

By 25 februari 2016Dutch Street Art Awards

Over een maand is het eindelijk zover. De allereerste editie van de Dutch Street Art Awards op vrijdag 25 maart 2016 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een subcultuur die ooit bestempeld werd als ongewenst is inmiddels uitgegroeid tot een erkende kunstvorm en decoratie van de openbare ruimte. De groep kunstenaars die het straatbeeld met hun muurschilderingen verfraaien wordt met de dag groter. Voor ons ook een speciale award show omdat wij door de organisatoren gevraagd zijn deel te nemen aan de preselectie van aangeleverde kunstenaars en kunstwerken.

De kunstwerken worden beoordeeld door een vakjury die bestaat uit Hedy d’Ancona (voormalig Minister van Cultuur en voormalig voorzitter Amsterdams Fonds voor de Kunst), Ans Markus (kunstenares), Bert Jan ter Braak (hoofdredacteur Kunst en Cultuur, Telegraaf), Ben Eine (streetart legende uit Londen), D*Face (streetarts legende uit Londen) en Annemarie de Wildt (conservator Amsterdams Museum).

Het programma liegt er niet om en alle ingrediënten voor een geweldige en memorabele avond zijn aanwezig. Muziek van Radio NoetNoet en Georgies Wuntergarten. Een modeshow van de sexy lingerie van Double Dutch en kleding van DHM en Blazin Bel. Met als kers op de taart een expositie van het werk van Bustart en sculpturen van Sober Collective.

Via de website is het mogelijk om tot 2 maart a.s in navolgende acht categorieën je voorkeur aan geven en waardering kenbaar te maken. Wil je er zelf bij zijn dan moet je snel zijn want de tickets gaan hard.

Laat een bericht achter