OVER ONS

Kings of Colors is een stichting die als doelstelling heeft straatkunstenaars een platform te bieden zodat ze hun kunsten op het gebied van straatkunst en straatcultuur kunnen tonen aan een groter publiek. “We bieden een podium voor lokale, nationale en internationale straatkunst en straatcultuur. Maar de nadruk ligt nog meer op het actief verbinding maken met kunst, erfgoed en educatie.” aldus voorzitter Stefan van Ham. “Straatkunst is erg toegankelijk en dat gebruiken we om jong en oud kennis te laten maken met andere kunstvormen en zich verder te verdiepen in maatschappelijke thema’s. Kings of Colors bouwt bruggen, biedt platformen en baant paden om maatschappelijke thema’s door middel van straatkunst toegankelijker te maken.

Dit doet Kings of Colors door het organiseren van events, en samenwerkingsverbanden te zoeken met organisaties die wellicht niet zo voor de hand liggen. Zoals sportclubs, scholen, erfgoed organisaties en winkeliersverenigingen. “Mensen kennis laten maken met straatkunst en bijhorende subculturen als breakdance, hip-hop of skateboarden, is een belangrijke doelstelling van Kings of Colors.” aldus Jan-Henk van Ieperen één van de oprichters van Kings of Colors .

Door samen te werken zet de organisatie haar kennis, netwerk en ervaring in om doelgroepen te interesseren voor onderwerpen die voor hen minder toegankelijk of bekend zijn. Bestuurslid Martijn Bos: “We inspireren, laten verwondering haar werk doen en brengen graag het gesprek op gang. Onze kennis en ervaring is wat Kings of Colors maakt. Wij willen een lerende organisatie zijn, en om die reden zoeken we actief de samenwerking op. Ook als die wat minder voor de hand ligt. Juist dan ontstaan de mooiste resultaten en maken we de meeste impact. Momenteel zijn we een aantal projecten aan het uitwerken en we hopen deze snel te kunnen presenteren.

– Stefan van Ham is zelfstandig communicatie professional in ‘s-Hertogenbosch en mede-eigenaar van evenementen bureau Reurig. Naast voorzitter van Stichting Kings of Colors is Stefan bestuurslid van ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch.

– Martijn Bos is zelfstandig ondernemer en helpt bedrijven met het inpassen van creativiteit in hun organisaties. Martijn adviseert en begeleidt partijen afkomstig uit alle geledingen van de bouw, groensector en maakindustrie en ontwikkelt duurzame onderwijsprojecten waarbij het leggen van verbindingen en het borgen van kennis centraal staat.

– Jan-Henk van Ieperen is één van de oorspronkelijke oprichters van Kings of Colors. Als 13 jarige jongen raakte hij besmet met het graffiti virus en sindsdien probeert hij zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor deze vorm van straatkunst en de bijhorende subculturen.