OVER ONS

Kings of Colors is een stichting die als doelstelling heeft straatkunstenaars een platform te bieden zodat ze hun kwaliteiten op het gebied van straatkunst en straatcultuur kunnen tonen aan een groter publiek. “We bieden een podium voor lokale, nationale en internationale straatkunst en straatcultuur. Maar de nadruk ligt nog meer op het actief verbinding maken met kunst, erfgoed en educatie.” aldus voorzitter Stefan van Ham. “Straatkunst is erg toegankelijk en dat gebruiken we om jong en oud kennis te laten maken met andere kunstvormen en zich verder te verdiepen in maatschappelijke thema’s. Kings of Colors bouwt bruggen, biedt platformen en baant paden om maatschappelijke thema’s door middel van straatkunst toegankelijker te maken.

Dit doet Kings of Colors door het organiseren van events, en samenwerkingsverbanden te zoeken met organisaties die wellicht niet zo voor de hand liggen. Zoals sportclubs, scholen, erfgoed organisaties en winkeliersverenigingen. “Mensen kennis laten maken met straatkunst en bijhorende subculturen als breakdance, hip-hop of skateboarden, is een belangrijke doelstelling van Kings of Colors.” aldus Jan-Henk van Ieperen één van de oprichters van Kings of Colors .

Door samen te werken zet de organisatie haar kennis, netwerk en ervaring in om doelgroepen te interesseren voor onderwerpen die voor hen minder toegankelijk of bekend zijn. “We inspireren, laten verwondering haar werk doen en brengen graag het gesprek op gang. Onze kennis en ervaring is wat Kings of Colors maakt. Wij willen een lerende organisatie zijn, en om die reden zoeken we actief de samenwerking op. Ook als die wat minder voor de hand ligt. Juist dan ontstaan de mooiste resultaten en maken we de meeste impact.