OVER ONS

“Ik herinner mij het moment dat ik geraakt werd door de documentaire “Style Wars” als de dag van gisteren. Daar zat ik dan als jochie van 13 volledig gebiologeerd te kijken naar een geweldig epos over de graffiti scene in New York. Na het zien van deze documentaire ben ik besmet met het graffitivirus en dit virus is tot de dag van vandaag door mijn bloed blijven stromen. In die tijd leerde ik Patrick de Kaste kennen die lid was van een rivaliserende crew in Veenendaal. Ondanks de rivaliteit en het elkaar proberen af te troeven, is er ook een hechte vriendschap ontstaan. Onze vriendschap en gezamenlijke passie voor graffiti is de basis voor het Kings of Colors Festival. Graffiti wordt meer en meer geaccepteerd en steeds populairder. Het heeft het rauwe, authentieke van de straat; dat spreekt mensen aan. Een graffitiwand leeft, je voelt dat er met passie aan is gewerkt. Met het oprichten van Kings of Colors is voor mij een jongensdroom in vervulling gegaan. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat wil ik voor iedereen zichtbaar maken. Met Kings of Colors wil ik liefhebbers en buitenstaanders graag welkom heten in de wereld van Urban Art en Culture. Het bieden van een podium aan gevestigde en talentvolle Urban kunstenaars, muziekkanten en dansers is wat ik met Kings of Colors wil bereiken”.

Jan-Henk van Ieperen
Zakelijk leider | Oprichter

“Ieder mens heeft een levenslijn en in die lijn zit jouw passie, ideeën, ervaringen, wijsheid en ga zo maar door. De rode draad in mijn levenslijn is Hip Hop en de cultuur die daarbij hoort. Op mijn 12de ben ik hier mee in aanraking gekomen en is als de dag van vandaag, 33 jaar later, nog volop aanwezig. Ik ben begonnen met breakdancen en graffiti spuiten, maar omdat ik een paar kilo zwaarder ben geworden en ouder, ben ik nu alleen bezig met graffiti. De reden dat Ik met Jan Henk Kings of Colors ben begonnen is dat we allebei dezelfde passie delen.  Wij kennen elkaar al vanaf onze 13de dus er ligt een goede fundering. Ik wil Kings of Colors laten uitgroeien tot een familie en jongeren event in de Urban scene. Een event waar je als bezoeker actief aan kan deelnemen en in al zijn facetten kan beleven. Als gastheer ontvang ik jullie de komende jaren graag als bezoeker, zodat jullie twee fantastische dagen in de wereld van de Hip Hop cultuur kunnen beleven”.

Patrick de Kaste
Artistiek leider | Oprichter

“Kings of Colors is puur, creatief, kleurrijk, inspirerend en niet alledaags. Een cultuurbeleving die echt iets toevoegt aan onze stad. Ik ben voor een breed en divers cultureel aanbod met voldoende ruimte voor subculturen. Daarmee laat je zien dat je een stad bent voor iedereen. Ook voor degenen die net iets anders willen dan mainstream. Ik vind Kings of Colors dan ook bijzonder waardevol. Het festival laat bewoners en bezoekers kennis maken met heel veel facetten van Urban Art. Kings of Colors is er de afgelopen jaren in geslaagd voor een steeds breder publiek aantrekkelijk te zijn zonder afbreuk te doen aan het eigenzinnige, rauwe, kleurrijke en kwalitatieve aanbod. Ik heb bewondering voor het jarenlange pionierswerk van Jan-Henk en Patrick. Ik weet dat zij nog steeds bruisen van de ideeën en initiatieven. Ik ondersteun hen graag in het waarmaken van hun dromen en het neerzetten van hopelijk nog heel veel inspirerende edities van Kings of Colors. Met mijn politieke, bestuurlijke, communicatieve en journalistieke ervaring en achtergrond hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling en uitbouw van Kings of Colors.  Vol overtuiging zet ik mij dan ook in als voorzitter van Kings of Colors”.

Lisette van der Swaluw
Voorzitter

“Mensen met ideeën inspireren mij. Inspirerende mensen geven mij ideeën. King of Colors heeft dit alles in zich. Kings of Colors is soms tegendraads maar altijd recht door zee in haar opvatting over Urban Art en de manier waarop zij dit breed uit willen dragen. Bij zo’n inspirerende club mensen wil ik graag horen. Met als doel om vanuit mijn bestuurlijke “Color” de stichting nog meer King te maken”.

Frans Dix
Bestuurslid

“Kings of Colors is in mijn ogen een creatief, innovatief en bovenal educatief initiatief. Alles valt op één plek ze laten jong en oud kennis maken met veel facetten van Urban Art. Wat er op straat gebeurd dat maakt Kings of Colors zichtbaar en dat is net wat onze stad nodig heeft. Jan-Henk van Ieperen en Patrick de Kaste hebben hun ziel en zaligheid in dit initiatief gestoken waardoor je kan spreken over het ‘’familiegevoel’’ binnen de organisatie. Met volle overtuiging zal ik mezelf inzetten als secretaris van het bestuur. Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan het verder ontwikkelen van Kings of Colors”. 

Aafke Thümann
Secretaris

“Het is een simpele optelsom: ik hou van Hip Hop en ik hou van familie. Bij Kings of Colors komt dat samen: onderdompelen in die Hip Hop vibe én ook de mogelijkheid dat te doen met je kinders. Dat ook zij kunnen proeven van dat mooie Hip Hop menu van vroeger én de toekomst: de beeldende kunst, de dans, de muziek. Ik draag mijn fifty cent bij door mijn tigjarenlange (19 jaar) ervaring als muziekprogrammeur (van Hip Hop tot modern klassiek and everything in between) en event-management. Looking forward om mijn ervaring en visie op dit toffe festival los te laten. En oh ja, ben aan de Radboud Universiteit afgestudeerd met een scriptie aangaande ‘het politieke verzet vanuit de Hip Hop tegen het machtssysteem’. The Kings of Colors zijn natuurlijk Patrick en Jan-Henk, en we hopen nu een ‘Kings of Bestuur’ neer te zetten, maar de echte Kings zijn natuurlijk het publiek dat komt, want die worden entertained én educated. Edutaintment: what more can I say, top billin’!”

David Ernst
Bestuurslid

“Kings of Colors ken ik sinds hun oprichting. De verhalen van bezoekers raakte mij. Heb de ontwikkelingen en hun groei met veel bewondering gevolgd en gezien hoe ze zijn uitgegroeid tot een grote cultuurbeleving met een breed en divers aanbod voor jong en oud. Het festival biedt een podium voor verschillende subculturen en is een toevoeging voor de stad. De combinatie Urban music, art en sports spreken mij zeer aan. Met mijn achtergrond als ondernemer hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren als bestuurslid aan de verdere ontwikkeling en groei van Kings of Colors”.

Nicole de Koning
Penningmeester

Sinds 1985 ben ik actief als graffiti artiest. Inmiddels teken ik sporadisch letters en is mijn werk te zien geweest in solo-exposities in Stockholm en New York en heb ik muurschilderingen gemaakt in Miami, Denver, New York, Milaan, Helsinki, Bristol, Londen en Parijs. Mijn muurschilderingen van zijn gebaseerd op de dynamiek tussen mij en de specifieke plek. Mijn stijl is een combinatie van grafische en abstracte vormen en kenmerkt zich door strakke, geometrische vormen, opvallend kleurgebruik en optische illusies. Het is voor mij ook een soort speeltuin. Als ik nieuwe vormen of nieuwe dingen bedenkt werk ik dit uit in mijn muurschilderingen. Ik ben vereerd om ambassadeur voor Kings of Colors te zijn. Kings of Colors zijn van oorsprong ook uit de eerste generatie graff jongens van Nederland, en dat feit alleen al, schept een band. Deze jongens hebben echt hart voor hun zaak en visie. Deze passie voor onze vorm van kunst delen wij. Het is een publieke vorm van kunst, wat veel mensen jammer genoeg nog niet begrijpen. Kings of Colors begrijpt dat als geen ander en zodoende is het elkaar steunen in welke vorm dan ook vanzelfsprekend. Naast het feit dat ik een aantal jaar geleden de huisstijl voor ze verzorgd heb, en KOC ook als een kindje van mij ben gaan zien, zijn we de afgelopen jaren neer elkaar gegroeid en mogen we elkaar vrienden noemen, waar ik trots op ben”.

David Louf a.k.a. Mr. June,
Ambassadeur
www.mrjune.com

“Ik ben beroepskunstenaar en gespecialiseerd in Stencilart. Werkt graag op canvas, hout en aluminium. Daarnaast maak ik ook muurschilderingen en geef ik workshops voor jong en oud. Mijn werk is o.a. te zien geweest in de Amsterdam Street Art expositie in de Go Gallery in Amsterdam, in de Heartlane gallery in Hengelo en het Graffiti Museum in Heerlen. Met als hoogtepunt een plaats in de finale van de Stecil Art Prize 2013, 23015 en 2016 in Sydney Australië. Verder ben geeft ik op Volksuniversiteit Gouda en Alphen aan den Rijn workshops en masterclasses over het ontstaan van Stencilart. Mij is gevraagd ambassadeur te worden. Ik doe dit graag en zal met plezier en trots  de organisatie helpen de doelen te realiseren. Ik ken de kracht van on- en offline kanalen binnen een sterk en waardevol netwerk. Als ambassadeur kan ik ideeën aandragen en deze omzetten in acties en concreet resultaat. En succes doet volgen! Als persoon sta ik stevig in mijn schoenen en kan laten zien dat mijn ambities en die van de organisatie elkaar kunnen versterken. Ik weet waar ik voor sta en doe wat ik zeg. Zo ontstaat synergie: betrokkenheid, samenwerking, inspiratie, daadkracht en, niet onbelangrijk, werk-plezier. Een waardevolle opbrengst voor beide partijen”.

Renske Koster a.k.a. RenNL
Ambassadeur
http://graffitiart.nu/

“Mijn naam is Dennis Bruijn, ook wel bekend als DJ DNS. Ik ben al 28 jaar actief als DJ & Muzikant en heb hiermee bijna alles in meegemaakt. In mijn carrière heb ik met name de creatieve kant van het DJ-en gedaan, dat wil zeggen dat ik op meerder vlakken inzetbaar ben. Denk hierbij aan draaien in clubs en op de festivals, maar o.a ook optredens met big band, orkesten (o.a metropole) en in het theater.Daarnaast geef ik als ruimschoots 20 jaar DJ lessen, seminars en workshops, en treed op met diversen bekende artiesten en muzikanten. Dit alles heb ik deels te danken aan mijn „DJ battle” verleden, iets waar ik voor Nederland 4x uit mocht komen op de DJ wereld kampioenschappen „technisch draaien”. De afgelopen 16 jaar doe ik dit werk fulltime met veel plezier, dit omdat er o.a geen week hetzelfde is en de werkzaamheden erg uiteen lopen.

Toen ze me vroegen voor het ambassadeurschap voor „King of Colors”, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Voor een mooi festival die met name de creatieve kant uitlicht, is het ook belangrijk voor mijn „sport” dat dit soort festivals blijven bestaan. We leven nu in tijden dat het „commerciële, gemakkelijke en zakelijke’ aspect vooraan staat, waardoor de creatieve geest achter wordt gesteld. Op 9 van de 10 festivals zie je dat er geld uit wordt gegeven aan hetzelfde, dit is voor de massa nu de standaard waardoor men niet beter meer weet. Kings of Colors geeft juist aandacht aan alles wat creatief is, waardoor er weer een hoop ogen worden geopend. Ook ontstaan hierdoor nieuwe creatieve combinaties, iets wat echt nodig is voor deze snelle „volg” maatschappij wat nu bijna zorgwekkend aan het worden is. Dit zeg ik vanuit mijn ervaring van het werken met de huidige jeugd, iets waar ik wekelijks mee te maken heb als workshop docent”. Dus in andere woorden, er moeten meer festivals als „Kings of Colors komen voor de verandering. In eerste instantie is de fun voor de bezoeker natuurlijk het belangrijkste, maar we willen ze ook wat meegeven in ideeën en creativiteit. Naast alle aanwezige artiesten die dit ook ondersteunen, zijn er ook veel mensen te vinden die antwoord bieden op vragen, etc. En met alle extra’s zoals de horeca, decor en techniek, kan zo’n festival natuurlijk alleen maar slagen.

Dennis de Bruyn a.k.a. DJ DNS
Ambassadeur
www.dj-dns.net/

CONTACT