Over ons

Kings of Colors

Kings of Colors startte in 2013 als een klein evenement voor insiders op een grasveldje bij het centraal station van ‘s-Hertogenbosch en groeide uit tot een succesvol meerdaags festival op de Tramkade, met ruim 8000 bezoekers in 2019. Dit festival speelde een sleutelrol in de transformatie van de Tramkade tot een bekende creatieve hotspot. De graffiti-kunst op de iconische graansilo’s trok landelijke aandacht en was zelfs te zien tijdens het Eurovisie Songfestival, waardoor de stad positief werd belicht voor een wereldwijd publiek.

Door de impact van Covid-19 moest Kings of Colors zich beraden over de toekomst. Mede-oprichter Jan-Henk van Ieperen vormde een nieuw bestuur en er werd een nieuwe missie geformuleerd: graffiti gebruiken als verhalenverteller en verbinder. Het motto “using walls to build bridges” symboliseert deze nieuwe koers.

De organisatie zet zich in voor fair pay en diversiteit, met aandacht voor betrokkenheid van kunstenaars, veilige werkomgevingen en duidelijke afspraken over rechten en plichten.

Kings of Colors groeit niet alleen als organisatie, maar ook in de diversiteit van projecten. De focus op diversiteit en inclusie blijkt succesvol in praktijkvoorbeelden, variërend van flatgebouw hoge muurschilderingen, kunst in wooncomplexen, workshops op basisscholen en community-art projecten met mensen met beperkingen.

Namens het bestuur zijn Jan-Henk van Ieperen en Stefan van Ham de kartrekkers met hun ervaring in respectievelijk de graffiti-wereld en marketing en design. Hun inzet en netwerk stellen de stichting in staat snel te schakelen en succesvolle projecten te realiseren.

Het dagelijks bestuur van Kings of Colors geeft leiding aan de organisatie en richt zich daarbij vooral op beleidszaken. Zij wordt daarbij ondersteund door een artistiek en een zakelijk leider.

Roos Giethoorn (voorzitter)
Het leven van Roos staat in het teken van design en hedendaagse kunst waarbij ze graag nieuwe bewegingen en subculturen opzoekt. Als oprichter van het Arnhemse kunstplatform Subwalk was Roos initiatiefnemer en curator van vele exposities en evenementen voor de straatkunst scene en heeft daardoor een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd.
 

Arjuna Vermeulen (secretaris)
Arjuna is geen onbekende in de Bossche urban scene. Als oprichter van breakdance school Cypher HQ begrijpt hij de hip-hop cultuur als geen ander. Door zijn instelling zoekt hij graag  de grenzen van zijn kunnen én die van de scene op om deze elke keer weer een beetje te  verleggen. 

Constant Keinemans (penningmeester)
In het dagelijkse leven is Constant professioneel bierbrouwer en adviseert hij bedrijven over de hele wereld bij het verbeteren van hun brouwerij processen. Daarnaast is hij initiatiefnemer van menig bierfestival en heeft daarbij verschillende  bestuursfuncties vervult.

Jan-Henk van Ieperen (artistiek leider)
Als een van de oprichters is Jan-Henk vanaf het begin betrokken bij Kings of Colors. Hij is sinds zijn jeugd actief in de graffiti wereld en heeft daardoor een schat aan ervaring en een groot (inter)nationaal netwerk opgebouwd. Naast zijn rol al curator brengt hij zijn enthousiasme  voor graffiti vol overgave over via de talloze workshops die hij voor Kings of Colors verzorgd.

Stefan van Ham (zakelijk leider)
Na een kunstopleiding  is Stefan zo’n 20 jaar geleden een eigen ontwerp en communicatie bureau in Den Bosch begonnen waarmee hij werkt voor een zeer diverse klantengroep. Als echte verbinder ziet Stefan overal kansen die hij graag gebruikt om projecten te initiëren of naar een hoger plan te trekken.