Art of the Culture: derde mural in Eindhoven

De derde mural uit de Art of the Culture reeks krijgt een prominente canvas tijdens het iconische maar helaas laatste editie van graffitifestival “Step in the Arena”. De nieuwste toevoeging aan de Art of the Culture reeks draagt de passende naam “In de Arena” en wordt ontworpen door de getalenteerde kunstenaar Gart Smits. De track van Zwier en Joep dient als inspiratiebron voor het ontwerp, wat resulteert in een boeiende visuele vertelling die de energie en diversiteit van Eindhovense graffiti scène weergeeft.
Wat deze mural extra bijzonder maakt, is de betrokkenheid van schrijvers van diverse nationaliteiten die tijdens Step in the Arena in de Berenkuil in Eindhoven hun kunsten vertonen. Deze schrijvers worden uitgenodigd om een creatieve bijdrage te leveren aan het eindresultaat, wat zal resulteren in een unieke en levendige samensmelting van verschillende artistieke stijlen.
Het publiek wordt van harte uitgenodigd om het creatieve proces van dichtbij te volgen door tussen 13 en 16 juni naar Eindhoven te komen. Gedurende deze dagen kunnen bezoekers live getuige zijn van het ontstaan van deze prachtige Art of the Culture mural.

Art of the Culture is een samensmelting van de twee belangrijkste pijlers onder de Hip Hop cultuur (graffiti en rap) vanuit de traditionele urban waarde ‘real recognize real’ waarbij de integriteit en inzet van de een, dient als inspiratie voor de ander. Voor dit unieke visuele en muzikale project gaat graffitikunstenaar en beatmaker Gart Smits een creatieve dialoog aan met een rapper of rapcrew. Deze kennismaking vertaalt Gartin een beat, waarop de rapper/rapcrew vervolgens een passende tekst schrijft. Deze tekst is de inspiratie voor het ontwerp van de mural, die gemaakt wordt in de woonplaats van de rapper/rapcrew. Het uiteindelijke doel is een serie van murals en tracks die samenkomen op één album.

Art of the Culture is een samenwerkingsverband tussen Gart Smits, Kings of Colors, Apollo Garments, Ravnikar Video, DelicClips en DJ DNS.

Steun Art of the Culture steunen met de aanschaf van een door Apollo Garments gemaakt gelimiteerd Step in the Arena t-shirt! De shirts hebben een oversized pasvorm, als je van een strakkere pasvorm houdt, bestel dan een maat kleiner. De pre-order loopt tot 12 mei en je kunt ze hier bestellen. Alvast bedankt voor de support!!