Kings of Colors Urban Art & Food Festival 

Kings of Colors, in 2013 opgericht door Jan-Henk van Ieperen en Patrick de Kaste, is te omschrijven als rauw, puur, creatief, kleurrijk en eigenwijs. Kings of Colors is ontstaan vanuit de wens en een sterke behoefte om een platform te bieden voor Urban arts. Kings of Colors maakt Urban arts toegankelijk, wil iedereen de creatieve, vrolijke en energieke Urban subcultuur laten ervaren.

Voor Kings of Colors zijn kunst en cultuur, waaronder graffiti en streetart, essentiële onderdelen van onze samenleving. Kunst verbindt mensen en het vergroot de onderlinge aantrekkingskracht. Kings of Colors heeft bij aanvang van bestaan bewust gekozen voor het neerzetten van een groot festival als belangrijke pijler voor de uitvoering van haar missie. Het festival toont actuele twee dagen een breed Urban art, culture en food programma, volgt de laatste trends binnen de Urban arts en het levert via een uitgekiende programmering op een laagdrempelige manier een bijdrage aan de kunst en cultuurbeleving van jong en oud. Tijdens het festival zijn kunstenaars en kunstvormen te zien die niet eerder in het culturele aanbod van ‘s-Hertogenbosch te zien zijn geweest en is een jaarlijks moment van presentatie en inspiratie voor bezoekers, kunstenaars en artiesten.

Met het Kings of Colors festival geven wij inzicht in de oorsprong van een geweldige subcultuur en de bijbehorende sfeer en lifestyle van dans, muziek en beeldende kunst. Elkaar inspireren, leren begrijpen en respecteren door met elkaar te communiceren en ervaringen te delen. De hiphop filosofie “Peace, unity, love and having fun” in zijn puurste vorm.

De rode draad tijdens het Kings of Colors Festival is live graffiti en streetart. Voor de derde editie op 10 en 11 september 2016 hebben we weer een indrukwekkende LINE-UP van voornamelijk nationale aangevuld met een aantal internationale graffiti kunstenaars. Tijdens het tweedaagse festival laten we bewust diverse stijlen zien. Van de old school pioniers met klassieke graffiti tot de nieuwe generatie grafisch geschoolde graffiti artiesten. Kleurrijke muurschilderingen van namen, teksten tot realistische portretten. Alle facetten van graffiti komen aan bod. Door de kunstenaars de vrije hand te geven, krijgt het publiek een mooie en levendige indruk van de deze creatieve en kleurrijke subcultuur. Het buitenterrein van de voormalige veevoederfabriek De Heus, nu omgedoopt tot de Tramkade, wordt voorzien van mobiele wanden waar een de graffiti artiesten hun kunsten komen vertonen. Eyecatchers krijgen een prominente plek binnen het festival, zij zullen maar liefst zes graansilo’s een complete make-over geven.

Aftermovie Kings of Colors Festival 2016

Aftermovie Kings of Colors Festival 2014

Aftermovie Kings of Colors Festival 2013

Kings of Colors Breakdance Battle 2016

Kings of Colors Breakdance Battle 2014

Het festival terrein, de Tramkade in het centrum van ‘s-Hertogenbosch, heeft de rauwe industriële inrichting en uitstraling die past bij het karakter van Kings of Colors. Het terrein en de voormalige graansilo’s zijn een prachtig podium om naar live graffiti en streetart te kijken, naar muziek te luisteren, creatieve workshops te volgen en te genieten van een hapje en een drankje.

Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen tijdens het festival doorlopend deelnemen aan verschillende  inspirerende workshops. Bezoekers kunnen doorlopend deelnemen aan verschillende inspirerende workshops. Ontdek jouw creatieve talent in de Kids of Colors area…lees verder

De Streetball Masters Tour is het Nederlands kampioenschap 3×3 basketbal, georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond. Een nieuwe, spectaculaire vorm van basketbal met een hoge ‘street credibility’. Dit jaar start de Streetball Masters Winter Tour op zondag 11 september van 11:00 tot 18:00 uur tijdens het Kings of Colors Festival…lees verder

Loungen met Fatboy

Fatboy draait om relaxen, genieten en fun! Drie waarden die naadloos aansluiten bij Kings of Colors Festival. Fatboy gaat bezoekers aan het festival een super relaxte ervaring bieden op onze uitgebreide collectie zitzakken, hangmatten én de nieuwste hype, Lamzac the original! Deze do-it-yourself met lucht gevulde zitzak is de must voor iedere festival bezoeker. En krijg je geen genoeg van Lamzac? No problem, reken af met vermoeide benen en neem je eigen exemplaar mee naar huis!

De Face2crew is een multidisciplinair arteistencollectief uit Den Bosch. Het collectief bestaat uit kunst, communicatie en multimedia design. Door deze gecombineerde studies en talenten te bundelen, maakt de Face2crew een jonge en dynamische groep creatievelingen met als basis graffiti. Op 10 en 11 september zal deze crew de graffiti workshops voor kids gaan verzorgen.

De urban art scene is de laatste jaren in Nederland in opkomst en dan met name in Brabant. In steden als Den Bosch, Heerlen, Eindhoven en Tilburg wordt de groep kunstenaars die het straatbeeld en leefomgeving met hun kunst verfraaien met de dag groter. Wat ooit in Amerika begonnen is als ongewenste vorm van bekladding is uitgegroeid tot een geaccepteerde vorm van decoratie van de openbare ruimte. Het Kings of Colors festival richt zich met name op de hoge kwaliteit van Nederlandse urban arts scene…lees verder

Food 

Het bereiden en serveren van eten en drinken beschouwen wij ook als kunst. Met veel liefde leveren de cateraars bijzonder lekker en kwalitatief eten. Laat je verrassen door de kwaliteit, gezelligheid, vrolijkheid en al het lekkers…lees verder

Kustom Kulture Art heeft sinds het ontstaan in de jaren ’50 verschillende modetrends en stijlen ontwikkeld. Tiki-carven, pinstripen, graphic design en airbrushen zijn de kunstvormen die deze creatieve subcultuur voorgebracht heeft…lees verder

Het Wishes in Motion project wil mensen uitdagen om na te denken over het concept van wensen. Het maken van wensen voor iemand anders stimuleert het nadenken over anderen en wat ze zouden wensen. Bezoekers, jong en oud, kunnen tijdens het festival een wensvlag komen maken. De wensvlaggenlijn wordt tijdens het evenement in haar volle lengte gepresenteerd en aangevuld met de nieuwe wensvlaggen.

Dukebox is het productiehuis voor urban en hiphop in Den Bosch. Een broedplaats, een netwerk en een homebase voor iedereen die actief is in de Bossche urban scene. Op zondag 11 september neemt DUKEBOX tijdens het Kings of Colors Urban Art & Food festival van 17:00 tot 21:30 uur het avondprogramma op zich met een divers programma vol jong en ervaren urban talent….lees verder

HAAR = ART. Daarom twee dagen een HaarTruuk op Kings of Colors. HaarTruuk is een salon on wheels die in regio Den Bosch op locatie komt. Wil jij ook tof haar, mooie kleuren en eerlijke producten? Kom dan kennis maken met het Kevin Murphy creativeteam!!! Silke Looman, Wiesje Broks en Ilse van den Boom zijn er zaterdag en zondag de hele dag om mooi haar te maken!! Ennn jawel, op zondag hebben we een ThreatBar!! Laat je wenkbrauwen shapen door Petra Ackermans!!

De Kings of Colors B-Boy Battle is terug! In samenwerking met 45 Live (o.a. van NK Breakdance, World BBoy Classic) en de Bossche Cypher HQ strijden de beste B-Boys en B-Girls van het land voor de winst. De hiphop cultuur is medio jaren ’70 gelijktijdig met graffiti ontstaan. In New York ontwikkelde zich een grote beweging met creativiteit en gevoel voor ritme als drijfveer. Het is dan ook niet vreemd dat muziek en dans sfeerbepalende onderdelen van het Kings of Colors festival zijn…lees verder

Rob Manga is geboren en getogen in Groningen, maar verhuisde in 2000 naar Amsterdam. Beïnvloed door genres als soul, disco, pop en rock vond hij zijn passie voor soulvolle muziek op een vroege leeftijd. Met een zorgvuldige selectie van zowel klassieke als unieke tracks en veel aandacht voor geluid van hoge kwaliteit, ontwikkelde hij een uitstekende smaak voor muziek.  In april 2014 lanceerde Rob Manga met een nieuw concept, AM/PM, een toewijding aan de kunst van het DJ-ing met vinylplaten. Met dit concept zal hij op 10 september van 20:00 tot 22:00 uur  een spetterend optreden verzorgen.

PALM trekt dit jaar de kaart van de retro! De brouwerij toont haar rijke geschiedenis met limited edition retro cans & flesjes. Op de tofste events komen ze met een beer truck, helemaal in een originele retro stijl. Zo ook op Kings of Colors! Je zal zowel van PALM, PALM Royale als PALM Hop Select kunnen genieten! Voor ieder wat wils. Cheers!

Kleren maken de man of vrouw, te beginnen met je sneakers!! Sneaker verzamelaars en liefhebbers kunnen hun hart ophalen want in samenwerking met RDM Sneaker Event organiseren wij tijdens het festival een sneakermarket met verschillende exclusieve en reguliere merken en modellen. Buy shoes bring cash!

Op 11 september van 12:00 tot 21:00 uur de eerste editie van de Kings of Colors Art Market. Wij bieden een podium waar bezoekers direct contact kunnen leggen met de maker, zijn of haar werk kunnen bewonderen en zonder bemiddeling werk kunnen aanschaffen. Buy art bring cash…lees verder