Art of the Culture Eindhoven

Murals en projecten

De derde mural, track en video uit de Art of the Culture reeks is een feit!! De nieuwste toevoeging aan de Art of the Culture reeks, gemaakt door Gart Smits tijdens de laatste editie van graffitifestival “Step in the Arena”, draagt de passende naam “In de Arena”.
De track van Zwier en Joep dient als inspiratiebron voor het ontwerp, wat resulteert in een boeiende visuele vertelling die de energie en diversiteit van Eindhovense graffiti scène weergeeft. Wat deze mural extra bijzonder maakt, is de betrokkenheid van schrijvers van diverse nationaliteiten die tijdens Step in the Arena in de Berenkuil in Eindhoven hun kunsten vertonen. Deze schrijvers zijn uitgenodigd om een creatieve bijdrage te leveren met als eindresultaat een unieke en levendige samensmelting van verschillende artistieke stijlen.

Art of the Culture is een samensmelting van de twee belangrijkste pijlers onder de Hip Hop cultuur (graffiti en rap) vanuit de traditionele urban waarde ‘real recognize real’ waarbij de integriteit en inzet van de een, dient als inspiratie voor de ander. Voor dit unieke visuele en muzikale project gaat graffitikunstenaar en beatmaker Gart Smits een creatieve dialoog aan met een rapper of rapcrew. Deze kennismaking vertaalt Gartin een beat, waarop de rapper/rapcrew vervolgens een passende tekst schrijft. Deze tekst is de inspiratie voor het ontwerp van de mural, die gemaakt wordt in de woonplaats van de rapper/rapcrew. Het uiteindelijke doel is een serie van murals en tracks die samenkomen op één album.

Art of the Culture is een samenwerkingsverband tussen Gart Smits, Kings of Colors, Apollo Garments, Ravnikar Video, DelicClips en DJ DNS.

Recap!

Bekijk ook even toffe video die we gemaakt hebben.