Kings of Colors start Academy of Colors

Kings of Colors is trots en dankbaar dat KunstLoc Brabant vertrouwen heeft gegeven aan onze organisatie en ons plan een Streetart Academy op te willen zetten. Dankzij een financiële bijdrage kan deze ambitie de komende jaren worden gerealiseerd. De toekenning was de enige aan een urban organisatie via de meerjarenregeling Amateurkunst 2025-2028
Kings of Colors staat bekend om projecten die de kracht van straatkunst laten zien. Met dit plan wil ze kunstenaars zich verder laten ontwikkelen en ondersteunen. Dit doen ze door een nieuwe opleiding op te zetten voor beginnende en ambitieuze kunstenaars: de Academy of Colors. In dit unieke programma geven ervaren muralisten hun kennis op gestructureerde wijze door aan ambitieuze kunstenaars, onder het motto ‘each one teach one’. Zo krijgen talenten de kans om zich verder te ontwikkelen.

“De commissie is overtuigd van de grote zeggingskracht van street art die Kings of Colors wil vergroten door graffiti als ‘stem van de straat’ door te ontwikkelen naar een breed gewaardeerde kunstvorm. Zij vindt het sterk hoe Kings of Colors met zijn ambitie om de beeldende straatcultuur te professionaliseren dicht bij de kern van de kunstvorm blijft. Zo houdt de beoogde infrastructuur vast aan eigen waarden. Ook is er waardering voor het centraal stellen van de eigen signatuur van de deelnemers en voor het bij elkaar brengen van gevestigde namen met informele graffitimakers. De commissie onderkent dat de visie in de aanvraag doordacht is en dat Kings of Colors al vele jaren fungeert als pionier en ijsbreker in street art”.