Graansilo's Tramkade 2014

Murals en projecten

In 2014 kwamen wij voor de tweede editie van het Kings of Colors Festival met het idee om de graansilo’s op de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch om te toveren tot één groot schilderij. Zo gezegd zo gedaan. De silo’s op de Tramkade zijn nu van alle kanten te bewonderen. Deze opvallende kunstwerken zijn uitgegroeid tot de iconen van ‘s-Hertogenbosch en hebben zelfs de aandacht getrokken in de cultuurnota van het Rijk (uitgangspunten Cultuurbeleid 2021-2024). Ontdek zelf waarom de graansilo’s van de Tramkade een enorme trekpleister hebben gemaakt en geniet van de levendige creativiteit die deze locatie te bieden heeft.

In 2014 waren het Cazn, Stein en Prince van de Disorderline Crew uit België die de eerste graansilo onder handen hebben genomen. Hun artistieke creaties kenmerken zich door kleurrijke speelsheid in combinatie met een indrukwekkende knowhow. Met herkenbare breuklijnen integreert hun kunst slim in het totale canvas van de omgeving en achtergrond.

De tweede silo is door het duo TelmoMiel voorzien van een kleurtje. Feilloos mengen ze hun individuele concepten en stijlen tot één compositie. Ontwerpen die normaal niet bij elkaar passen versterken elkaar. Hun gedetailleerde fotorealistische werk bevat speelsheid in abstractie van de werkelijkheid en laten de kijker onderwerpen met een ander oog zien.

De derde silo is door Case als canvas gebruikt. Case is één van de oprichters van de gerenommeerde Maclaim Crew uit Oost-Duitsland, een crew die al meer dan twee decennia de pionier is op het gebied van fotorealistische murals. Hij gebruikt voornamelijk spuitbussen om het maximale uit zijn murals te halen en vertrouwt op zijn hoogontwikkelde talent om fotorealisme te combineren met een sterke toon van surrealisme.

 

Nog meer zien?