Het tweede straatkunstproject op de Tramkade, de paste-up van de Bossche kunstenaar Menno Heijstek, is klaar. “Paste-Ups zijn posters van dik papier die met lijm op muren geplakt worden. Het ontwerp gemaakt van maar liefst 84 A3tjes is een Memento Mori, maar dan wel met een knipoog. Een duikhelm is doorgaans bedoeld om te overleven en contrasteert nogal met een doodshoofd in de helm”, verteld Menno Heijstek.

“De reacties op de eerste project van de Spaanse kunstenaar Mercy zijn zo positief, dat dit vervolg een logische stap en wellicht de aanzet is voor de ontwikkeling van een openbare straatkunst expositie op de Tramkade”, vervolgd Jan-Henk van Ieperen van Kings of Colors. “Het kunstwerk van Menno Heijstek belicht weer een hele andere stroming binnen de straatkunstcultuur en onderstreept de diversiteit die Kings of Colors te bieden heeft als het om straatkunst gaat”.

“Kings of Colors staat voor verbroedering en verfraaiing. In een tijd dat het allemaal wat minder rooskleurig is, is het fijn om te ervaren dat wij onze rol als platform voor straatkunst kunnen blijven vervullen”, aldus voorzitter Stefan van Ham van Kings of Colors.