Straatkunst wordt design!

De Bossche partijen Kings of Colors, Buro Kade, SPARK Makers Zone en Allerallereerste slaan de handen ineen om een waardevol vervolg te geven aan wat startte met een desastreuze avond. Nu met initiatief #UsingWallsToBuildBridges de panelen in het centrum van Den Bosch belangeloos zijn voorzien van kunstuitingen van Bossche kunstenaars, is het idee de panelen later een tweede leven te geven geboren. Samen met SPARK Maker Zone worden de panelen verwerkt tot circulaire tafels en aangeboden aan het initiatief van Jaap Klink en Melvin Oomes, de AllerAllerEerste-veiling, om onder de hamer te gaan voor het goede doel. De opbrengst van de geveilde tafels komt volledig ten goede aan het herstelfonds voor getroffen ondernemers.

AllerAllerEerste is het concept van Broed waarbij de hoogste bieder de aller-allereerste kan zijn die weer mag ervaren hoe het leven er voor de lockdown er ook alweer uitzag. Jaap Klink, Broed en initiatiefnemer van de AllerAllerEerste: ‘Super, deze netwerk actie, de cirkel is rond!’

Ivo van den Thillart, stadmaker en architect bij Buro Kade: ‘De werken van de straatkunstenaars krijgen een nieuw en waardevol leven. We voorkomen dat het later afval wordt én laten we zien dat je met samenwerken grote impact kunt hebben. De herinneringen aan de rellen rondom de lockdown en de avondklok worden zo ‘opgesloten’ in de LOCKUP-tafel’.

Cassandra Vugts, directeur SPARK: ‘Natuurlijk werken wij graag mee, ideeën en initiatieven van makers waarmee wij onze kennis en kunde in kunnen zetten, dat is precies waar we voor zijn.’

Jan-Henk van Ieperen, Kings Of Colors: ‘We zijn hartstikke blij dat de panelen en de verhalen die erop verbeeld zijn verder leven in een tafel, die straks gewoon gebruikt kan worden.’ We zetten de negativiteit van de avondklokrellen om in iets moois. Iets wat een lach op je gezicht brengt. Met de Lockup tafel sluiten wij het nare gevoel op in een mooi product”.

Fotocredits Ben Nienhuis | www.bennienhuis.nl | @bennienhuis