SILO DOOR CAZN, STEIN EN PRINCE

In 2014 kwamen wij voor de tweede editie van het Kings of Colors Festival met het idee om de graansilo’s op de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch om te toveren tot één groot schilderij. Zo gezegd zo gedaan. In 2014 waren het Cazn, Stein en Prince van de Disorderline crew uit België die de eerste graansilo onder handen hebben genomen. Inmiddels zijn de graansilo’s uitgegroeid tot Urban Art iconen van de stad en niet te missen als je met de trein aankomt bij het centraal station van ‘s-Hertogenbosch.

SILO DOOR TELMOMIEL

De tweede silo is in 2014 door het duo Telmo en Miel voorzien van een kleurtje. Sinds 2012 maken Telmo en Miel samen muurschilderingen. Feilloos mengen ze hun individuele concepten en stijlen tot één compositie. Ontwerpen die normaal niet bij elkaar passen versterken elkaar. Hun gedetailleerde fotorealistische werk bevat speelsheid in abstractie van de werkelijkheid en laten de kijker onderwerpen met een ander oog zien.

SILO DOOR CASE 

CASE uit Frankfurt heeft in 2014 de derde silo als canvas gebruikt. CASE is één van de oprichters van de gerenommeerde Maclaim Crew uit Oost-Duitsland, een crew die al meer dan twee decennia de pionier is op het gebied van fotorealisme in de stad. Hij gebruikt voornamelijk spuitbussen om het maximale uit zijn murals te halen en vertrouwt op zijn hoogontwikkelde talent om fotorealisme te combineren met een sterke toon van surrealisme.  Een van de meest voorkomende concepten in zijn werk zijn overlappende handen die eenheid en kracht symboliseren.

SILO DOOR STUDIO GIFTIG

Studio Giftig bestaat uit het in Nederland gevestigde kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek. Sinds 2012 maken zij samen hoog gedetailleerde (sur)realistische murals. De kenmerkende eigen beeldtaal van Studio Giftig heeft naast de kwaliteit van de schilderingen als typerend element, dat alle beelden autonoom worden ontworpen. Herkenbaar aan het proces waarin wordt gewerkt, is de manier waarop zij hun eigen persoonlijke concepten vertalen door de objecten en modellen zelf te fotograferen en te verwerken in het ontwerp van hun unieke murals. Het is Studio Giftig gelukt een eigen en daarmee uniek beeldtaal binnen de urban art te ontwikkelen.

SILO DOOR MR.JUNE & SMATES

Sinds 1985 is David Louf a.k.a. Mr.June actief als graffiti-kunstenaar. Zijn werk is herkenbaar door het abstracte karakter. Kleurrijk en multidimensionaal. Als geen ander mengt hij zijn graffiti-roots moeiteloos met geometrische vormen altijd op zoek naar de perfecte vorm en harmonisatie van graffiti, grafisch ontwerp en abstracte kunst. Bart Smeets, beter bekend als Smates, is een Belgische straatartiest en altijd al een fan geweest van realistische tekeningen en schilderijen. Inspiratie voor zijn werken vindt hij in de omgeving waar de muur zich bevindt of de vorm van de muur. Hij probeert iets te creëren dat bij de muur past of probeert te spelen met diepte.

SILO DOOR GOMAD & FISH & ALPHA

Marcus Debie a.k.a. GOMAD is een kleurenblinde graffiti kunstenaar. Zijn werk wordt beschouwd als een hoogtepunt van post-neokubisme, de combinatie van fotorealistische beelden, vaak vrouwengezichten, ogen en vogels in een geestverruimende surrealistische opstelling, tegen kubistische en organische vormen, in een Picasso-achtige compositie, een combinatie van olieverf, acryl en sprays op een levendige en unieke manier. Martin Plag werkt onder verschillende kunstenaarsnamen, waarvan “James Jetlag” en “Fish” ongetwijfeld de bekendste is. Zijn werk beslaat voornamelijk toegepaste kunst en het wordt vooral gekend door het gebruik van fotorealistisme en het samenspel tussen die realistische details en grote grafische kleurcomposities. Gart “ALPHA” Smits is een creatieve duizendpoot met een werkgebied dat zich uitstrekt van graffiti tot allerlei muzikale excessen in de studio. Zijn fascinatie voor portretten en de menselijke trekjes komt steeds meer naar voren in zijn werk, waarbij hij geen moment twijfelt om de lat telkens een stukje hoger te leggen.

SILO DOOR TELMOMIEL

Na de eerste samenwerking in 2014 heeft het duo Telmo en Miel in 2016 nog een silo verfraaid.

SILO DOOR KLAAS LAGEWEG EN DOPIE

Als beeldende kunstenaar haalt Klaas Lageweg inspiratie uit zijn dagelijkse omgeving. In zijn werk combineert hij moeiteloos tegengestelde vormen zoals realisme, pixelkunst en abstracties. Door het volgen van zijn instinct en intuïtie, worden ideeën werkelijkheid. Dopie is ruim twee decennia actief als graffiti kunstenaar. Geïnspireerd door klassieke letter graffiti, begon hij zijn loopbaan net als velen met het beschilderen van muren en treinen. Qua stijl altijd op zoek naar uitdaging. Het werk van Dopie is een mix van realisme en traditionele graffiti met een gedurfd gebruik van kleuren.