NIEUWE KOERS KINGS OF COLORS

De kleurrijke silo’s aan de Tramkade in Den Bosch behoren tot de meest gefotografeerde objecten in Den Bosch. Ze zijn voor velen de eerste kennismaking met straatkunst, stichting Kings of Colors en het gelijknamige festival. “Mensen kennis laten maken met deze vorm van urban art en bijhorende subculturen als breakdance, hip-hop of skateboarden, is een belangrijke doelstelling van Kings of Colors.” aldus één van de oprichters van Kings of Colors, en bestuurslid Jan-Henk van Ieperen. “We zijn ervan overtuigd dat we hieraan ons steentje hebben bijgedragen, maar na bijna 8 jaar is het tijd voor een nieuwe stap.

Het aanstellen van een nieuw bestuur is het startschot voor een nieuwe visie en missie. “We blijven een podium bieden voor lokale, nationale en internationale Urban Art Culture. Maar de nadruk ligt nog meer op het actief verbinding maken met kunst, erfgoed en educatie.” vult kersverse voorzitter Stefan van Ham aan. “Straatkunst is erg toegankelijk en dat gebruiken we om jong en oud kennis te laten maken met andere kunstvormen en zich verder te verdiepen in maatschappelijke thema’s. Kings of Colors bouwt bruggen, biedt platformen en baant paden om kunst met een grote K en maatschappelijke thema’s toegankelijker te maken.

Kings of Colors realiseert verbanden met andere disciplines. Door samen te werken zet de organisatie haar kennis, netwerk en ervaring in om doelgroepen te interesseren voor onderwerpen die voor hen minder toegankelijk of bekend zijn. Bestuurslid Martijn Bos: “We inspireren, laten verwondering haar werk doen en brengen graag het gesprek op gang. Onze kennis en ervaring is wat Kings of Colors maakt. Wij willen een lerende organisatie zijn, en om die reden zoeken we actief de samenwerking op. Ook als die wat minder voor de hand ligt. Juist dan ontstaan de mooiste resultaten en maken we de meeste impact. Momenteel zijn we een aantal projecten aan het uitwerken en we hopen deze snel te kunnen presenteren.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Stefan van Ham (voorzitter), Martijn Bos en Jan-Henk van Ieperen.

– Stefan van Ham is zelfstandig communicatie professional in ‘s-Hertogenbosch en mede-eigenaar van evenementen bureau Reurig. Naast voorzitter van Stichting Kings of Colors is Stefan bestuurslid van ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch.

– Martijn Bos is zelfstandig ondernemer en helpt bedrijven met het inpassen van creativiteit in hun organisaties. Martijn adviseert en begeleidt partijen afkomstig uit alle geledingen van de bouw, groensector en maakindustrie en ontwikkelt duurzame onderwijsprojecten waarbij het leggen van verbindingen en het borgen van kennis centraal staat.

– Jan-Henk van Ieperen is één van de oorspronkelijke oprichters van Kings of Colors. Als 13 jarige jongen raakte hij besmet met het graffiti virus en sindsdien probeert hij zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor deze vorm van straatkunst en de bijhorende subculturen.

Join the discussion 172 Comments