Op zaterdag 12 december begint de  kunstenaar Mercy met het aanbrengen van een nieuw kunstwerk op de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch. Een project dat tot stand is gekomen door bemiddeling van Stichting Kings of Colors. “We zijn een paar weken geleden benaderd door Mercy met de vraag of het voor hem mogelijk zou zijn een mural te realiseren in ’s-Hertogenbosch,verteld voorzitter Stefan van Ham van Kings of Colors. “En omdat we kunstenaars een platform willen bieden voor hun werk, zijn we binnen ons netwerk gaan kijken naar  mogelijkheden.”

Die mogelijkheid kwam er op de Tramkade na overleg met De Conceptbouwers. “We zijn altijd op zoek naar multidisciplinaire verbindingen die energie geven vanuit de Mengfabriek. De vraag van Kings of Colors paste daarom precies in ons straatje, of toepasselijker: in dit laantje. En omdat we het experiment op de Tramkade niet schuwen, zijn we enthousiast over dit initiatief”, aldus Michael Bol van De Conceptbouwers.

“De mural verteld het klassieke verhaal van een verloren liefde op een moderne manier”, verklapt Jan-Henk van Ieperen van Kings of Colors. “Het is een eigenzinnig kunstwerk en het is zeker de moeite waard om dit weekend een kijkje te gaan nemen als de kunstenaar aan het werk is.”

Join the discussion 149 Comments