Van 3 tot 9 mei komt de Braziliaanse kunstenaar Pixote Mishu naar Den Bosch om een muurschildering te maken.  ‘Het wordt de eerste mural van zijn soort in een Bossche woonwijk, en daar zijn we erg trots op’, aldus artistiek leider Jan-Henk van Ieperen. De muurschildering wordt vervaardigd op de zijkant van een flatgebouw aan de Copernicuslaan en is tevens de eerste mural die Pixote Mushi buiten Brazilië gaat maken.

‘Het is een prachtig project dat perfect aansluit bij onze ambities om de stad te verrijken met murals in alle wijken. De toegevoegde waarde van straatkunst voor de stad is enorm en we hopen dat hiermee te laten zien’ vult voorzitter Stefan van Ham aan. ‘Ook willen we dit project gebruiken om lokale talenten de mogelijkheid te geven ervaring op te doen bij het vervaardigen van degelijke murals. Dat doen we via het ‘Each One, Teach One’ principe zoals dat gebruikelijk is in de urban scene. We roepen lokale kunstenaars op om zich hiervoor aan te melden via onze website.’

Voor dit project klopte het Open Art Museum aan bij Kings of Colors. “Ik kwam uit bij Kings of Colors omdat ze een goede naam in de scene hebben. Ze reageerde meteen enthousiast en hebben zich ingezet om dit project te kunnen realiseren.” verteld directeur van het Open Art Museum Tariq Nazzal. “Het is absoluut noodzakelijk om kunstenaars wereldwijd te ondersteunen die anders misschien geen kansen of middelen hebben om hun werk buiten hun thuisland te uiten. In deze projecten zijn we in staat om met deze internationale kunstenaars nieuwe ideeën, concepten en culturen uit te wisselen die onze gemeenschap zullen verrijken”.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Woningbouwvereniging Zayaz, de Braziliaanse Ambassade en het Open Art Museum.

Each one, teach one
Ben je (graffiti) kunstenaar en ben je geïnteresseerd in het maken van murals? Voor dit bijzondere project geven we 2 kunstenaars de mogelijkheid ervaring op te doen bij het maken van murals. Geef je dus snel op en wellicht sta jij binnenkort op de hoogwerker te schilderen aan dit unieke kunstwerk!


Meer informatie over dit project, of aanmelden om mee te werken?
Jan-Henk van Ieperen
M. 06-21711320
E. janhenk@kingsofcolors.com