Marcel Kouwenberg Photography - Graansilo's Kings of Colors

Kings of Colors lanceert mega-terras op de Binnendieze

Kings of Colors pakt bij de lustrum editie van het festival op 14, 15 en 16 juni op de Tramkade uit met een mega-terras op de Binnendieze in ‘s-Hertogenbosch. In samenwerking met de Koninklijke Landmacht wordt een ponton van maar liefst 80 bij 20 meter op het water geïnstalleerd. Van daaruit kunnen bezoekers internationale artiesten aan het werk zien die de silo’s op het terrein verder gaan verfraaien.

De zeven silo’s zijn al eerder op initiatief van Kings of Colors van Street Art voorzien en uitgegroeid tot ware eyecatchers voor onze stad. Tijdens het komende festival zullen in ieder geval twee internationale Street Artists op de silo’s aan de slag gaan: Judith de Leeuw en Eelco van den Berg. “Het gaat om twee bijzondere kunstenaars van wie het werk onder meer in New York, Parijs, Kuala Lumpur en Nashville te zien is geweest. Zij zijn toppers in de wereld van de Urban Art en zullen echt iets toevoegen aan de kwaliteit en kracht die de silo’s nu al uitstralen”, aldus artistiek leider Patrick de Kaste van Kings of Colors.  De Kaste belooft voor de komende editie nog meer internationaal talent.

Zakelijk leider Jan-Henk van Ieperen stelt dat de lat hoog ligt: “Het ons vijfde festival. We willen met deze lustrumeditie echt een spectaculair festival neerzetten. Daarbij gaan we voor (inter)nationale artistieke kwaliteit en lokale en regionale verbondenheid. Wij zoeken steeds de samenwerking met talent in de samenleving”. We willen een festival dat laagdrempelig en toegankelijk is en tegelijkertijd trends en ontwikkelingen in beeld brengt: ‘The Streetfest with the Street’s Best’.

Kings of Colors is hét podium voor Urban Art in de regio. Eerder werkte de beweging samen met bijvoorbeeld Sportiom voor het Kids of Colors podium en met het Noordbrabants Museum voor de tentoonstelling De Jaren ’80. Kort geleden werd bekend dat Kings of Colors voor wat betreft de organisatie van het festival gaat samenwerken met het Evenementenbureau van het Koning Willem I College. Nu is er dus ook de samenwerking met de Koninklijke Landmacht Pioniers en Pontonniersschool voor de aanleg van het mega-terras tijdens het festival op 14, 15 en 16 juni dit jaar.