In de lokale mix

By 6 februari 2021Projecten

In de lokale mix

Bossche partijen werken samen voor het goede doel en maken de cirkel rond in de LOCKUP-tafel. Van de straatkunst van Kings of Colors kunstenaars worden circulaire tafels van Buro Kade gemaakt door en bij SPARK Maker Zone en geveild op veilingsite www.allerallereerste.nl. De Bossche partijen slaan de handen ineen om een waardevol vervolg te geven aan wat startte met een desastreuze avond.

Nu op initiatief Kings of Colors #UsingWallsToBuildBridges in het centrum van Den Bosch de panelen belangeloos zijn voorzien van kunstuitingen van Bossche kunstenaars, komt Buro Kade met het idee de panelen later een tweede leven te geven. Samen met SPARK Maker Zone worden door de architecten de panelen verwerkt tot tafels en aangeboden aan het initiatief van Jaap Klink en Melvin Oomes, de AllerAllerEerste veiling, om onder de hamer te gaan voor het goede doel. De opbrengst van de geveilde tafels komt volledig ten goede aan het herstelfonds voor getroffen ondernemers.

AllerAllerEerste is het concept van Broed waarbij de hoogste bieder de aller-allereerste kan zijn die weer mag ervaren hoe het leven er voor de lockdown er ook alweer uitzag. Ivo van den Thillart, stadmaker en architect bij Buro Kade: ‘De werken van de straatkunstenaars krijgen een nieuw en waardevol leven. We voorkomen dat het later afval wordt én laten we zien dat je met samenwerken grote impact kunt hebben. De herinneringen aan de rellen rondom de lockdown en de avondklok worden zo ‘opgesloten’ in de LOCKUP-tafel’.

Cassandra Vugts, directeur SPARK:
‘Natuurlijk werken wij graag mee, ideeën en initiatieven van makers waarmee wij onze kennis en kunde in kunnen zetten, dat is precies waar we voor zijn.’

Jan-Henk van Ieperen, Kings Of Colors:
‘We zijn hartstikke blij dat de panelen en de verhalen die erop verbeeld zijn verder leven in een tafel, die straks gewoon gebruikt kan worden.’

Jaap Klink, Broed en initiatiefnemer van de AllerAllerEerste:
‘Super, deze netwerk actie, de cirkel is rond!’

Artwork Eric van Boxtel

Artwork Frank Willems

Artwork Spuitbuskunstenaar

Join the discussion 160 Comments