Nu te koop: boek #UsingWallsToBuildBridges

By 25 januari 2023Uncategorized

Je herinnert je vast het beeld nog wel van jongeren die begin 2021 door de Bossche binnenstad trokken en in de avond een spoor van vernieling achterlieten? Winkelramen werden kapotgeslagen en er werd flinke schade aangericht. De schrik zat er goed in en de sfeer in de stad was om te snijden. Een sfeer die werd benadrukt door de vele houten panelen die in allerijl werden aangebracht om kapotte ramen te vervangen en etalages te beschermen.

Dit onwerkelijke beeld zette kunstenaar Frank Willems en straatkunstplatform Kings of Colors aan tot een oproep aan lokale kunstenaars om, in overleg met de getroffen ondernemers, letterlijk kleur terug te brengen in hun Bossche binnenstad. Een oproep die ook de Bossche fotograaf Ben Nienhuis bereikte. Gewapend met zijn camera ging hij op pad om alle kunstwerken, en het maken ervan, vast te leggen. Door middel van honderden prachtige foto’s bracht hij de kracht van de stad in beeld, een reportage die het verdiende om gepubliceerd te worden.

Boek vanaf 3 februari beschikbaar
Die publicatie werd uiteindelijk een boek dat tot stand is gekomen met ondersteuning van Kings of Colors en de gemeente ’s-Hertogenbosch afdeling Sport en Recreatie. Een boek waar wij trots op zijn en wat in beperkte oplage vanaf 3 februari te koop is a €27,50 bij de Primera winkel in de Bossche binnenstad (Visstraat 37 ‘s-Hertogenbosch) en het toeristisch informatiepunt van Visit Den Bosch in de Moriaan (Markt 79 ‘s-Hertogenbosch).

Het boek is ook online te bestellen voor €37,50 inclusief handeling en verzendkosten binnen Nederland. Dat kan door onderstaand bestelformulier in te vullen.

Totaal: € -