Afvalcontainers worden kunstwerken

By 21 mei 2021Projecten

Kings of Colors en Afvalstoffendienst slaan handen ineen.

Je kent ze vast wel, die containers voor textiel, glas en plastic.  Ze staan bij alle winkelcentra en ook in de wijken kom je ze veel tegen. De gemeentelijke Afvalstoffendienst riep de hulp in van Kings of Colors om deze saaie metalen containers om te toveren in fraaie kleurrijke kunstwerken. De bedoeling is dat er gedurende de zomer zo’n 10 locaties waar containers staan worden aangepakt.

Wethouder Jan Hoskamp gaf de aftrap door het zetten van zijn “tag” op een van de afvalcontainers. “Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op. Natuurlijk hopen we dat inwoners de containers daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch zonde om afval ernaast te gooien?

Artistiek leider Jan-Henk van Ieperen vult aan “Kings of Colors is een echt Bosch collectief met als doel straat-kunstenaars een podium te geven. Voor dit project zetten we voor iedere locatie een andere kunstenaar in om het overkoepelende thema “natuur” een stukje in te vullen. Zo ontstaat een openbare expositie door de hele stad die de omgeving opfleurt en uitnodigt tot een beter gebruik.”

“We zijn erg verheugd over deze samenwerking, het sluit perfect aan op de nieuwe richting die Kings of Colors is ingeslagen. Onder het moto #UsingWallsToBuildBridges gebruiken we graffiti om positieve impact te bewerkstelligen door een verhaal te vertellen in beeld en kleur”, aldus voorzitter Stefan van Ham.

Jouw container aanmelden?
Staan er containers in jouw straat of wijk die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Meld je dan aan enstuur voor 1 juni a.s. een e-mail naar communicatie-afv@s-hertogenbosch.nl. Geef aan om welke containershet gaat en waarom wij deze containers onder handen moeten nemen. En misschien krijgen de containers in jouw straat deze zomer een nieuw kleurrijk uiterlijk. 

Een container aanpakken?
Heb je als kunstenaar interesse in het opknappen van een container? Stuur dan een email naar janhenk@kingsofcolors.com.