Tweede editie Dutch Street Art Awards op 2 juni

Tweede editie Dutch Street Art Awards op 2 juni

 

Amsterdam, 21 maart 2017 – Vrijdag 2 juni worden in de Posthoornkerk in Amsterdam voor de tweede keer de Dutch Street Art Awards uitgereikt. Na de succesvolle eerste editie zullen ook dit jaar de Nederlandse prijzen voor straatkunst worden vergeven. 

Street Art is hot. Niet alleen op gebouwen, straten of voertuigen, maar ook thuis aan de muur. Het werk van urban artists wordt inmiddels verkocht bij prestigieuze veilinghuizen. In Nederland brak Street Art dit jaar definitief door in de musea. Er waren twee tentoonstellingen over legende Banksy, waarbij de grootste in de Beurs van Berlage zelfs wegens succes werd verlengd.

Een ideaal klimaat voor Boomerang Create en Amsterdam Street Art om voor de tweede keer de Dutch Street Art Awards te organiseren. Tijdens deze editie worden er nieuwe categorieën geïntroduceerd, waaronder local government. Er zijn veel gemeenten in ons land die Street Art op een positieve wijze steunen. Een goed voorbeeld daarvan is Heerlen, waar de mooiste murals te vinden zijn die de stad een ontzettende boost geven. Ook jonge veelbelovende straatkunstenaars krijgen de aandacht die ze verdienen. Zo mag de winnaar van de Young Talent Award eigen werk ophangen in het grootste Street Art museum ter wereld dat volgend jaar opent op de NDSM-werf in Amsterdam.

Bij de jury is, net als vorige keer, gekozen voor gerenommeerde namen in de (straat)kunstwereld die allemaal een andere achtergrond hebben en daardoor ook een andere kijk op Street Art. Zo ziet presentatrice van kunstprogramma’s Andrea van der Pol het als een ‘ongevraagde confrontatie met kunst, waar je van kan genieten of juist lekker over kan mopperen’. 3D-straatkunstenaar Leon Keer heeft er als maker een andere kijk op: ‘Street Art is toegevoegde waarde: de omgeving heeft meer kleur gekregen en roept een ander gevoel op dan voorheen.’ Ook dit jaar zijn er buitenlandse juryleden die zich buigen over de inzendingen. Deze keer komen Jaime & Steve, de oprichters van Brooklyn Street Art, over uit New York om hun bijdrage te leveren.

Er kan nog steeds ingezonden worden voor de Dutch Street Art Awards en  dat  kan op twee manieren: op www.dutchstreetartawards.nl kunnen kunstenaars zelf werk insturen en bezoekers kunnen het werk van hun favoriete street artists nomineren. De deadline is 17 april.

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/184894548673682/

Laat een bericht achter