Broederliefde

By 31 mei 2017

Broederliefde

De groep heeft Curacaose, Dominicaanse en Kaapverdische roots en groeide in Nederland op. Ze zijn een stel oude voetbalvrienden die samen de studio in gingen.

In 2014 kwam debuutplaat Gevoelig feestje uit, die een top 3-notering behaalde in de Album Top 100. Het leverde Broederliefde een jaar later een Edison-nominatie op.[1] Ook wint de formatie dat jaar enkele FunX Awards.

Eind 2015 volgde de tweede plaat Hard work pays off, waarop de single Alaka staat. Dat nummer werd het eerste singlesucces voor Broederliefde met een platinastatus en een notering in de Nederlandse Top 40 en Single Top 100. Eind april 2016 verscheen er een nieuwe versie van Hard work pays off 2. Op de eerste dag dat het album te beluisteren was, werden de nummers op Spotify bijna 700.000 keer beluisterd. De singles kregen daardoor allemaal een afzonderlijke notering in de Single Top 100.[2] Hard work pays off 2 stond vervolgens dusdanig lang op nummer 1 dat het een dertien jaar oud record van Frans Bauer verbrak. De cd werd het eerste Nederlandstalige album dat dertien weken op 1 stond.[3] In november werd het album ook genomineerd voor een 3voor12 Award en was de groep in de race voor een MTV Award voor beste Nederlandse act.[4][5]

Leave a Reply