Wat ooit in Amerika begonnen is als ongewenste vorm van bekladding is uitgegroeid tot een geaccepteerde vorm van decoratie van de openbare ruimte. Het duistere, illegale aspect van graffiti heeft in de loop van de tijd plaats gemaakt voor een geaccepteerde plek binnen de samenleving en brede erkenning voor het kunstzinnige element van deze vorm van jeugdcultuur.

Samenwerken met graffiti kunstenaars, door deze op gebouwen en objecten muurschilderingen te laten maken, heeft veel voordelen. Het  verfraait het leefmilieu en is financieel aantrekkelijker dan het meerdere malen per jaar schoonmaken. Mooie gevelkunst het een positief effect op de leefomgeving. Kunst en de kunstenaar komen steeds vaker naar voren als middel om de leefomgeving en saamhorigheid in wijken en steden te verbeteren. Door middel van kleurrijke muurschilderingen willen wij bewoners en voorbijgangers een prettig gevoel geven en bijdragen aan de sociaal-culturele ontwikkeling in wijken en steden. Door muurschilderingen in overleg met alle betrokken partijen een prominente plek in het straat- en wijkbeeld te geven, wordt de transformatie naar een kleurrijk en prettig leefklimaat gestimuleerd.

Een muurschildering maken die precies aansluit op de wensen van de opdrachtgever, is meer dan een mix van kleuren. Een juiste en succesvolle combinatie van letters, woorden en afbeeldingen is alleen gegarandeerd als je zelf de vaardigheden in huis hebt. Met onze ruime ervaring in het maken van kwalitatief hoogwaardige muurschilderingen, is Kings of Colors bij uitstek de partner om een binnen of buitenmuur een kleurrijke en unieke uitstraling te geven.

Wij werken in opdracht voor bedrijven en particulieren. Geen idee wat je aan moet met die saaie grijze muur in de tuin of wil je een kinderkamer een complete make-over geven? Wij maken een uiteraard in overleg met de opdrachtgever een passend ontwerp en zorgen voor een creatief eindresultaat. In het ontwerp voor een muurschildering voor bedrijven zoeken wij naar een combinatie van logo’s en kleuren om de huisstijl en bedrijfsfilosofie op een opvallende manier in het oog te laten springen.