KINGS SPRAY Street Art Festival 2017

By 5 april 2017Evenementen, Festival

KINGS SPRAY Street Art Festival 2017

Koningsdag 2017 viert Street Art Today met de derde editie van het KINGS SPRAY Street Art Festival. De organisatie pakt dit jaar extra groot uit met een dag vol vermaak voor jong en oud! Tijdens de NDSM Vrijhaven worden de Docklands omgetoverd tot een waar street art landgoed inclusief kasteel. In de Kroonzaal gaan 20 internationale top artiesten 20 canvassen van meer dan 15 m2 omtoveren tot ware kroonjuwelen. De line-up Met trots presenteert KINGS SPRAY weten dat de volgende namen bevestigd zijn:
Bart Bosmans – Bartkore (NL), Besok (DE), Bier en Brood (NL), Ces53 (NL), Chas LoveLetters (NL), Dean Zeus Colman (EN), Eddie Colla (USA), Fanakapan (EN), Fin DAC (IE), Mr. JUNE (NL), Nasca Uno (DE), Nash Graffiti (NL), Nicky Nahafahik (NL), Philip Bosmans (BE), Pso Man (BE), Sokar uno (DE), Serge Kb (NL), Sipros (BR)

Street Art Tour
Benieuwd naar de aanwezige kunstenaars en hun stijl? Op vier momenten gedurende de dag geeft onze tour guide een tour en vertelt je alle ins en outs!

Koninklijke Speeltuin
KingsSpray is niet compleet zonder een koninklijke speeltuin voor de prinsjes en prinsesjes. Met de Street Art Today Koninklijke Strippenkaart kunnen de kinderen verschillende activiteiten doen: oud-hollands spuitbussen werpen, een piece zetten op een zilvermeeuw kleurplaat, marshmallows roosteren en meekrijten aan Amsterdam’s grootste stoepkrijttekening! Kaart vol? Grabbelen in de schatkist voor een klein juweeltje!

Ook dit jaar is de Koninklijke Graffiti School weer aanwezig waar kids van 6 tot 16 jaar een street art workshop kunnen doen. Onder begeleiding van professionals kunnen zij hun eigen paneeltje beschilderen met spuitbussen in alle kleuren van de regenboog. Een mooie creatie om thuis op te hangen!

Nieuw dit jaar is de ‘Peek a Boo Pipsqueak’ kijkdoos. Het Amsterdamse kunstenaarsduo Pipsqueak was here richt een van de zeecontainers in tot megakijkdoos. Stap in de kijkdoos, maak een foto en post hem op Instagram met de #kingsspray. Ontvang jouw foto uitgeprint op polaroid als aandenken.

De Amsterdamse kunstenaar TeamBlazin is aanwezig om jouw naam op een groot vel papier te schrijven in zwierige calligraffiti letters. Mooi om in te lijsten en thuis op te hangen!

Kings Tavern
Het festival is compleet met de relaxte tunes van Rump Funk. Het collectief zorgt voor een mix van afrobeat, jazzy funk en dub reggea that makes you wanna Funk your Rump! Line up coming soon.

Daarnaast is er een ruim aanbod aan eten en drinken. Geniet op ons gezellige terras van de verschillende foodtrucks en frisse drankjes bij onze Street Art Today bar, voor ieder wat wils!

Meer dan 25 gratis events op NDSM Vrijhaven 2017 maken van de NDSMsowieso the place-to-be deze Koningsdag. Check www.ndsmvrijhaven.nlvoor het hele programma en de plattegrond.

Leave a Reply