Kings of Colors Festival genomineerd voor Dutch Street Art Award

De nominaties van de Dutch Street Art Awards, de belangrijkste prijzen in Nederland voor kunst in de openbare ruimte, zijn bekendgemaakt. Uit 330 inzendingen zijn door de juryleden in tien categorieën gemiddeld vijf nominaties geselecteerd. Het Kings of Colors Festival is genomineerd in de categorie “Epic Event”. Andere genomineerden in deze categorie zijn: Kingsspray, Step in the Arena, TunnelVision en Heerlen Murals.

Het aantal inzendingen is in vergelijking met vorig jaar verdubbeld, wat aantoont dat de Dutch Street Art Awards in korte tijd een belangrijke plaats hebben verworven bij artiesten, fotografen, organisaties en gemeenten. Het doel van de organisatie is straatkunstenaars die de publieke ruimte verrijken in het zonnetje zetten. Met de prijzen wordt een podium gecreëerd voor het beste werk van het afgelopen jaar. Er kon ingezonden worden voor de categorieën: Global Mural, Dutch Mural, Best Message, Best Artist, Young Talent, Greatest Gallery, Street Photographer, Epic Event, Local Government.

Juryvoorzitter Bert Hagendoorn: ‘We keken vooral naar creativiteit, originaliteit, kwaliteit en techniek, maar ook naar de toepassing in de openbare ruimte. We zagen werk dat scherp inhaakt op de actualiteit of een probleem onder de aandacht brengt. Door de diverse achtergronden van onze juryleden was er gezonde discussie, maar de uitslag was unaniem.’

Bijna 70 inzenders maken kans op prestigieuze prijzen voor straatkunst. Kamp Seedorf maakt in de categorie Best Message kans met het portret van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Jurylid Tracy Metz: ‘Het is mooi om te zien hoe Street Art een uiting kan zijn van een gedeeld sentiment. Dit werk is ontroerend en actueel.’ Naast gevestigde namen zijn er ook nieuwe talenten die kans maken op een Dutch Street Art Award. Vanzelfsprekend voor de Young Talent Award, waar de 21-jarige Maureen Kolhoff één van de jongst genomineerden ooit is. Niet alleen kunstenaars kunnen een award winnen. Er zijn ook prijzen voor beste galerie, evenement en gemeente. In die laatste categorie viel Heerlen in de smaak bij de jury vanwege de support van street art kunstenaars en de positieve invloed die dat heeft op de kwaliteit van leven in Heerlen.

Een overzicht van alle genomineerden is terug te vinden op de website van de Dutch Street Art Awards http://dutchstreetartawards.nl/nominees en er kan door het publiek gestemd worden op artiesten via deze link: http://dutchstreetartawards.nl/publieksprijs.

Uitreiking Dutch Street Art Awards
Voor het tweede jaar op rij organiseren Amsterdam Street Art en Boomerang Create de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse prijzen voor straatkunst. Street art is een snel groeiende kunststroming die steeds belangrijker wordt. De prijzen worden uitgereikt tijdens een awardshow op 2 juni in de Posthoornkerk in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de eventpagina: https://www.facebook.com/events/184894548673682. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Laat een bericht achter