LIVE MUSIC

Kings of Colors is deze editie gegroeid en heeft een nog uitgebreider programma dan voorheen. We hebben voor het eerst een avondprogrammering en zijn trots op de DJ’s, bands, MC’s en acts die onze programmeur Rob Manga heeft weten te strikken. Ze zullen je stuk voor stuk trakteren op een stevige dikke set en vlammen on stage.

LINE-UP 9 SEPTEMBER 2017

Jungle By Night (live) | Boomshakalak Soundsystem | Pathless | DJ Seepman | BZRK Soundsystem | Rob Manga | Lucas Benjamin | Jaël

LINE-UP 10 SEPTEMBER 2017

Gallowstreet (live) | Pepe Nomad (live) | Pathless | DJ Seepman |Rob Manga | Rambo Boys | BZRK Soundsystem | IRIE | DJ Fonk | DNS | Leroy Rey | Nixus

JUNGLE BY NIGHT

Jungle By Night heeft zich ontwikkeld tot het swingendste, speelste collectief van Nederland en waarschijnlijk ook het veelzijdigste. Alle negen muzikanten eisen bij toerbeurt de hoofdrol op. Ooit werd er over hun gezegd dat ze de toekomst van de afrobeat zijn. Maar daar kun je gerust ook funk, hip hop, Bollywoodse filmmuziek en Turkse psychedelia aan toevoegen. Hun laatste plaat Travellers neemt je mee op een reis over de wereld en kreeg lovende recensies in o.a. OOR en De Volkskrant.

ROB MANGA

Rob Manga (1966) uit Amsterdam is een gerespecteerde dj/producer en heeft een imposante muzikale staat van dienst opgebouwd. Hij was betrokken bij vele spraakmakende feesten in Amsterdam (Roxy, Melkweg, Paradiso) en initieerde het beste soul en funk feest ‘Legends’ van Nederland. Ook nu staat hij vaak aan de wieg van nieuwe belangrijke muzikale impulsen. Rob Manga behoort tot de muzikaalste dj’s van het land en is veelgevraagd op festivals als het North Sea Jazz Festival, The Notorious IBE (International Break Event), Summerdance Forever van Paradiso, Down the Rabbit Hole, Lowlands, UK B-Boy Championships, en staat regelmatig in voorprogramma’s van wereldartiesten zoals Earth Wind & Fire, Gregory Porter, D’Angelo, Angie Stone. Door zijn dertig jaar ervaring heeft hij een uitgebreid internationaal netwerk, een encyclopedische muzikale kennis en een scherp gevoel voor wat er nu leeft in de muziekscene en onder het publiek. Bovendien heeft hij een brede maar onderscheidende smaak waarin liefde voor muzikale kwaliteit leidend is.

PEPE NOMAD

Pepe Nomad (1991) is begonnen als rapper en heeft onder andere het voorprogramma van Extince verzorgd. Nu staat hij met één been in de hip-hop, en met het andere in de soul-funk. Niet meer met beats op een deck, maar met een band op de planken. Zijn nummers variëren van ritmische verhalen tot dansbare uptempo tracks met elektronische invloeden. Daar tussenin is ruimte voor muzikale intermezzo’s die de energie vasthouden, of uitbouwen.

JAËL

Jaël is een 23 jarige Molukse muzikant, beatmaker, deejay en zanger. Zijn passie voor muziek kreeg hij toen hij opgroeide tussen de soul- en funkplaten van zijn ouders. Instrumenten bespelen is zijn tweede natuur en later heeft hij deze gecombineerd met beats, waarin zijn soul & funk terug is te horen. Tuurlijk ben je benieuwd naar het eclectische geluid van deze veelbelovende DJ, luister naar zijn vocalen en te gekke remixes en houd hem in de gaten.

PATHLESS

Deejay Pathless werd als Erik Snoek geboren en is opgegroeid in Brabant. In Den Bosch zette hij 8 jaar geleden Schurkenbiefstuk op: veel dans, theather, kunst, visuals en circus. Vanwege zijn eeuwige honger naar nieuwe muziek is hij altijd op zoek om de grenzen op te zoeken en zo breed mogelijk te draaien. Expect; Funk, Moderne Soul, Boogie, Electro, Jazz, Afro Disco, Hip Hop, Synth, Reggae en more!

GALLOWSTREET

Gallowstreet of de Gallowstreet Brass Band is een Nederlandse twaalfkoppige brassband uit Amsterdam vernoemd naar de Galgenstraat waar de band werd gevormd. Met hun bonte mix van traditional jazz, hiphop, funk, trap en drum-‘n-bass is er geen ontkomen meer aan: Gallowstreet blaast een zomerse wind recht in je gezicht.

DJ IRIE

DJ Irie is een van de meest vooraanstaande, top notch turntablisten van Nederland, bekend om zijn skills. Zijn stijl kan het best omschreven worden als ‘eclectisch’, mashing en mix hiphop, reggae, funk, soul, rock, breaks en bass. Met 20 jaar ervaring en shows in alle zes de continenten en zijn diverse artistieke interesses, heeft Deejay Irie keer op keer bewezen dat hij de menigte met zijn unieke stijl en karakter kan betoveren. Irie is vastbesloten om zijn A-game te brengen en de menigte achter te laten met een grote glimlach.

NIXUS

Nixus en MC Jordan zijn een guilty pleasure, classic hiphop en R&B duo. Residents op SMERRIG, gigs op Solar, Festyland, Extrema, Wish maken van deze twee toppers helden. Benieuwd? Kom kijken bij de vierde editie van het Kings of Colors Festival.

RAMBO BOYS

De Rambo Boys hebben veel kennis van en zijn bekwaam met veel aspecten van survival, zware kratten, hand-to-hand combat en guerilla warfare. Bart Fader & Illco serveren een mix van hiphop, soul, disco reggae, en hier en daar een verdwaalde rockplaat, alles wat ze draaien heeft de tand des tijds doorstaan of is een future sureshot!

LEROY REY

DJ Leroy Rey is sinds de jaren ’90 on the scene. Opzwepende soul, jazz en funk op North Sea Jazz, hitjes op Lowlands, Leroy draait er zijn hand niet voor om. Deze vinyljunk is resident van onder andere Wicked Jazz Sounds en Jimmy Woo en kent maar twee soorten muziek: goede muziek en andere muziek. Verwacht de heerlijkste tunes in een mix waarin elk genre opeens bij elkaar past.

BZRK SOUNDSYSTEM

Vier DJ’s met hun roots in Veenendaal. Net als Kings of Colors; Jan-Henk en Patrick zijn daar opgegroeid en goede bekenden van BZRK Soundsystem. Tussen ons gezegd; de ogen gaan glimmen als ze over die tijd van toen vertellen. Deze gasten weten wat ze doen achter de tafels, want ze zwepen het publiek al op sinds eind jaren tachtig. Dampende beats van Bart (Hip Hop, Funk, Soul en Reggae) die je kunt kennen van bijvoorbeeld het Eindhovense podium Effenaar. Fikse grooves van Rinie (Oldskool Electro, Hip Hop en Funk) van DJ collectief Groovelnc, Quentin (Disco, House, Funk en Hip Hop) die het hele land zo’n beetje liet dansen en Randy (Techno, House, Dub en Reggae) waar je geen genoeg van kunt krijgen.

BOOMSHAKALAK

Boomshakalak floreert als een organisch Dj-collectief met in de kern Jimmy Spliff, King Chubby, Irie Badeo, DJ Gozert, Dawn Panty, Keizer Skarel & Deejay Durian. Gehuld in rood, groen en geel weten zij de aandacht op zich te vestigen en met de swing van de afterbeat houden ze hem vast. Zet deze vrolijke reggaefamilie tussen housers, hiphoppers of rockers, Boomshakalak nestelt zich in en laat alle harten voelen wat zo lekker is aan Jamaica, Brabant en reggae. Irie!

DJ DNS

Al sinds zijn 13e is DJ DNS bezig met het zoeken
en mixen van platen met name in de hiphop, breaks, funk en soul.
Toen hij in 1988 een video zag met dj’s als Cash Money en Allstar Fresh, kwam hij er al snel achter dat een draaitafel meer kon dan alleen platen afspelen. Vanaf dat moment stonden het mixen en scratchen van platen centraal”. Na 20 jaar actief draaien heeft hij bijna alles wel gedaan wat je op deejay gebied zou kunnen doen. DJ DNS ziet zijn draaitafel als muziek instrument en omschrijft zichzelf als allround-DJ en muzikant. Zijn skills zet hij in tijdens live shows van artiesten en muzikanten, maar gebruikt het ook in producties en natuurlijk in zijn deejay sets. Zijn sets vallen voornamelijk op door zijn brede keuze van muziek (hiphop, funk, r&b, soul, breaks, pop, club) in combinatie met turntablism & scratching. Hierdoor is DJ DNS al sinds jaren ook veel te zien buiten de hiphop scene op feesten/festivals als Mystery Land, Extrema, Paaspop, Solar, Boogiedown, Sneakerz, Ex Porn Star.

DJ FONK

Fonk werd besmet met het DJ-virus na het horen van een set van DJ Cortez in de Bossche Café Cordes. In zijn sets mengt Fonk naadloos disco, soul, funk, hip hop, reggae, beats, klassiekers en house  met het ultieme doel; feel good muziek. Positieve vibes en funky grooves domineren zijn mixen die hij heeft laten horen op verschillende festivals en evenementen zoals Bitterzoet, Paradiso, Solar, Lowlands, Exit festival en de State Awards.

LUCAS BENJAMIN

DJ Lucas Benjamin is op jonge leeftijd begonnen als danser in de Hip-Hop cultuur en hij is een echte platen connaisseur die je meeneemt in de warme wereld van Soul, Funk en Jazz tot aan tropische Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. Daarbij laat hij zich niet beperken tot één tijdperk: uit zijn naald vloeien jaren 70 nummers tot aan onuitgebrachte geluiden van de toekomst. Zijn unieke smaak heeft hem al gebracht naar o.a. Londen, Berlijn, Parijs, New York, Tokyo, Sydney, en São Paulo. Je kunt een palet aan muzikale traktaties verwachten in de ruimste zin van het woord.

SEEPMAN

DJ Seepman, (Henri Seepers) is al sinds zeer jonge leeftijd gek van muziek. Hij begint zijn DJ werk door van uit zijn slaapkamerraam te draaien voor zijn vrienden en vriendinnen uit de buurt. De muziekkeuze van DJ Seepman is heel gevarieerd. Top 40, Disco classics, Funk, Soul, Hiphop, Nederlands talig (Nederpop), Reggae, Ska, Rock, Alternatief, Feestmuziek, Salsa en muziek uit de 60’s,70’s 80’s & 90’s.