Kustom Kulture Art

Kustom Kulture Art is de algemene term voor kunst, kapsels en kledingstijl van leden van de customizing scene die zich met name bezig houden met renoveren van auto’s en motorfietsen. Deze creatieve subcultuur, overgewaaid uit Amerika, heeft sinds het ontstaan in de jaren ’50 verschillende modetrends en stijlen ontwikkeld. Ondanks het verschil in stijl hebben de graffiti- en kustom kulture scene veel parallellen en een overlap in interesses. Tiki-carven, pinstripen, graphic design en airbrushen zijn voorbeelden van kunstvormen die uit deze kunststroming voort gekomen zijn. Tijdens het festival zullen Henry Greeve en Guido Cavalini zowel op zaterdag als op zondag door middel van demonstraties inzicht geven in deze unieke kunststroming.

Guido Cavalini

Sinds 2013 is Guido Cavalini actief als fanatiek tiki carver onder de naam Captain Kahuna. Guido komt uit een zeer creatieve familie, zowel grafisch als technisch. In 2008 behaalde hij zijn diploma voor Grafische Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Met de creativiteit die hij hier heeft opgedaan in combinatie met de liefde voor houtbewerking die zijn vader altijd heeft gehad, is hij verder gaan denken. Na jaren lang veel interesse te hebben gehad in tiki (Hawaiiaanse houtsnijwerken) besloot Guido hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit beviel hem en de mensen om hem heen zo erg dat hij dit is blijven doen! Vele opdrachten, festivals en conventies volgden. Sinds 2016 maakt hij niet alleen tiki’s maar ook complete tiki bars.

Henry Greeve

Op jonge leeftijd had Henry al een fascinatie voor nostalgie; boeken met verhalen uit lang vervlogen tijden, de oude binnensteden van Nederland. Ze hadden een aantrekkingskracht die niet te verklaren was, dus het bleef een lange tijd bij romantiseren. Tekenen van de meest uiteenlopende dingen was en is nog steeds een grote passie van hem. Tot hij in 2009 met een voor hem nieuw fenomeen in aanraking kwam: pinstriping. Het aanbrengen van een pinstripe gebeurt met behulp van een veelal handgemaakt zwaardvormig penseel. Naast pinstriping begon hij zich steeds meer te interesseren in het schilderen van letters. Als traditioneel letterschilder, decorateur en ontwerper, heeft hij al diverse etalages, uithangborden en wanddecoraties geschilderd.