ART MARKET

In samenwerking met Renske Koster (finalist 2013, 2015 en 2016 Stencil Art Prize 2016, Sydney in Australië) organiseert Kings of Colors de Art Market tijdens festival.  Wij bieden een podium waar bezoekers direct contact kunnen leggen met de maker, zijn of haar werk kunnen bewonderen en zonder bemiddeling werk kunnen aanschaffen. Tijdens de Art Market kan in een gezellige en ontspannen sfeer kennis gemaakt worden met verschillende kunstvormen en deelgenomen worden aan verschillende workshops.

TIKSTER

Tikster is een Nederlandse graffiti-artiest die met name bekend staat om haar strakke, wilde (typografische) ontwerpen en contrasterende kleurenspel. Haar werk is door de jaren heen te zien door heel Europa en neemt ze regelmatig deel aan (internationale) streetart/graffiti events. Daarnaast geeft ze regelmatig live demonstraties en workshops en is haar werk op doek te zien bij exposities door heel Nederland. Speciaal tijdens de art market van Kings of Colors 2017 zal zij haar kleinere, street-art gerelateerde werk aanbieden en is er mogelijkheid voor het pimpen van je eigen tas.

RIFKA SEIJSENER

Rifka is sinds 10 jaar fulltime autodidact kunstenares. Ze werkt graag met zoveel mogelijk verschillende technieken en is creatief op meerdere vlakken: 1 laags stencils, tekenen en sieraden maken is wat ze graag doet. Meerdere groepsexposities gehad binnen Nederland en geeft geregeld workshops.

RUTGER ART

Rutger ART (1983) is een self-taught kunstenaar/streetartist. Geïnspireerd door kunstenaars als Blek le Rat en Banksy stapte hij in 2010 over van pop-art naar streetart. Niet veel later startte hij zijn samenwerking met o.a. STRAATKAPERS en SUITUP in Den Haag en begon zijn professionele carrière. Rutgers creatieve geest is de bron van werken die met veel passie en aandacht voor detail tot stand komen.

RENSKE KOSTER

Renske (RenNL) maakt kunstwerken op canvas, hout en aluminium. Ze is gespecialiseerd in het maken van portretten. Daarnaast maakt ze ook muurschilderingen en geeft workshops voor jong en oud. Door de vele opdrachten is een uit de hand gelopen hobby nu deels haar werk. 7 jaar geleden is haar liefde voor Stencil- en Urbanart ontstaan. Kunstenaar Banksy uit Engeland is voor haar een grote inspiratiebron. In 2012 werd haar werk voor het eerst geëxposeerd in Gallery Laraven in Amsterdam. Renske heeft meerdere groepsexposities en interviews in binnen- en buitenland gehad.  In 2014 organiseerde ze samen met Joost Zwanenburg (VijfB) een stencil art expo met 19 nationale en internationale stencilartiesten in Gallery VijfB. In 2015 en 2016 hangt haar werk o.a. in de Amsterdam Street Art (ASA) expositie en in 2017 in Heartlane gallery in Hengelo en Rap&Graph in het Castellum in Alphen aan den Rijn. Ze geeft ook een stuk educatie over het ontstaan van Stencil- en Urbanart. Aankomend jaar gaat Renske lesgeven voor de Volksuniversiteit.

MICHIEL KAUWATJOE

Michiel zijn werk is geïnspireerd door underground comics, manga en graffiti. Thema’s zijn science fiction, pop cultuur, muziek, natuur. Hij werkt zijn schetsen eerst uit door ze te inkten, dan gaat hij over naar de laptop en worden ze digitaal ingekleurd, met zogenaamde Giclée prints als eindresultaat. Daarnaast maakt hij zeefdrukken, waarbij de illustraties een grafische look krijgen.

PEPIJN DOLDERMAN

Rond 1997 werd hij door twee vrienden besmet met het virus van vieze kleding en vuile handen dat graffiti heet! Na wat jaren aan gerommeld te hebben door van alles en nog wat onder te spuiten, kwam hij rond 2000/2001 zijn leermeester Mr Chox tegen. Toen was pas echt het hek van de dam!! Zij werkte op zo goed als alles waar je op kon spuiten hout, steen, ijzer je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het geprobeerd. Hij denkt dat die rond 2004 van Mr Chox het fenomeen stencils leerde. Ergens in 2010 stond hij voor de keuze om voor het systeem te gaan werken of er tegen aan te blijven trappen. Heeft gekozen voor de 1ste optie! Hier stond tegenover dat het over was met buiten spelen. Ben wel bang dat er zo nu en dan is stiekem uit het raam geklommen wordt.

SATOSHI NAKAMOTO

De Rotterdamse kunstenaar Satoshi Nakamoto wie zijn werk in zowel nationale als internationale collecties is opgenomen gebruikt als basis popart. Als kind van de jaren zeventig is hij gevormd door de hiphop van die tijd als ook de comics en kunstenaars. Als straatkunstenaar gebruikt hij ministeck om zijn helden te vereeuwigen. Satoshi is lid van de Rotterdamse kunstenaarsgroep #NSG-crew en de internationale Mushroommaffia. Omdat hij vindt dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn, zijn de werken die hij meeneemt naar Kings of Colors zeer vriendelijk geprijsd.