Art Market

In samenwerking met Renkse Koster alias RenNL organiseren wij op 11 september van 12:00 tot 21:00 uur de eerste editie van de Kings of Colors Art Market. De rode draad tijdens het Kings of Colors Festival is live graffiti en streetart, maar daarnaast zijn we steeds op zoek naar de verbinding met andere kunstvormen. Het festival is de uitgelezen ontmoetingsplek voor kunstenaars met verschillende disciplines en liefhebbers van kunst. Wij bieden een podium waar bezoekers direct contact kunnen leggen met de maker, zijn of haar werk kunnen bewonderen en zonder bemiddeling werk kunnen aanschaffen. Tijdens de art market kan in een gezellige en ontspannen sfeer kennis gemaakt worden met verschillende kunstvormen.

Guido Cavalini

Sinds 2013 is Guido Cavalini actief als fanatiek tiki carver onder de naam Captain Kahuna. Guido komt uit een zeer creatieve familie, zowel grafisch als technisch. In 2008 behaalde hij zijn diploma voor Grafische Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Met de creativiteit die hij hier heeft opgedaan in combinatie met de liefde voor houtbewerking die zijn vader altijd heeft gehad, is hij verder gaan denken. Na jaren lang veel interesse te hebben gehad in tiki (Hawaiiaanse houtsnijwerken) besloot Guido hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit beviel hem en de mensen om hem heen zo erg dat hij dit is blijven doen! Vele opdrachten, festivals en conventies volgden. Sinds 2016 maakt hij niet alleen tiki’s maar ook complete tiki bars.

Pepijn Dolderman

Rond 1997 werd hij door 2 vrienden besmet met het virus van vieze kleding en vuile handen dat graffiti heet! Na wat jaren aan gerommeld te hebben door van alles en nog wat onder te spuiten, kwam hij rond 2000/2001 zijn leermeester Mr Chox tegen. Samen werkten ze op zo goed als alles waar je op kon spuiten. Met vele mooie creaties op hout, steen en ijzer als resultaat. Sinds 2004 bezig met stencil art.

Efe Case

Efe Case is een old school tagger en stickeraar die werken maakt op canvas. Zijn werken zijn mixed media collages van oude turkse magazines met stencil. Naast de kunst die hij maakt is Efe ontwerper van streetwear met zijn bekende stickerlogo’s. Zijn werk is in veel nationale en internationale collecties opgenomen en hij heeft afgelopen winter meegedaan aan een expo met o.a. Banksy en Obey.

Menno Boelen

Met een Bushokideologie over kunst en niet wetend wat een kwast is, dus maar een spuitbus. Vastrottend in de Meije met zijn hengel en schetsboekje. Kleuren zijn leuk maar niet nodig want lachen is gratis

Henry Greeve

Op jonge leeftijd had Henry al een fascinatie voor nostalgie; boeken met verhalen uit lang vervlogen tijden, de oude binnensteden van Nederland. Ze hadden een aantrekkingskracht die niet te verklaren was, dus het bleef een lange tijd bij romantiseren. Tekenen van de meest uiteenlopende dingen was en is nog steeds een grote passie van hem. Tot hij in 2009 met een voor hem nieuw fenomeen in aanraking kwam: pinstriping, ofwel biezen. Het aanbrengen van een pinstripe gebeurt met behulp van een veelal handgemaakt zwaardvormig penseel. Naast pinstriping begon hij zich steeds meer te interesseren in het schilderen van letters. Als traditioneel letterschilder, decorateur en ontwerper, heeft hij al diverse etalages, uithangborden en wanddecoraties geschilderd.

Renske Koster

Finalist 2013, 2015 en 2016 Stencil Art Prize 2016 in Australië. Zeven jaar geleden is de liefde voor stencilart en urbanart ontstaan. Kunstenaar Banksy uit Engeland is voor haar een grote inspiratiebron. Ze maakt werken op canvas, hout en aluminium. Ze maakt ook muurschilderingen en geeft workshops voor jong en oud. Daarnaast maakt ze geregeld werk in opdracht. Meerdere exposities in binnen en buitenland en ook expo’s en kunstmarkten georganiseerd. Kunstwerken zijn op dit moment te bezichten bij Hoek29 in Bodegraven, Alan & Pim’s en bij Cretopia in Rotterdam, Bokkum in Katwijk,  bij Burgers & Beers café in Roosendaal en het Castellum Theater in Alpen aan den Rijn.

VijfB

VijfB is in 2010 opgericht door Joost Zwanenburg. Het concept is ontstaan vanuit de gedachte om graffiti in een beter daglicht te zetten door kale muren een mooier aanzicht te geven met muurschilderingen. Op deze manier werd graffiti niet alleen maar geassocieerd met ‘tags’ op de muren, maar kon het ook als iets moois worden beschouwd. VijfB verzorgt workshops, walldesign van bijvoorbeeld kinderkamers, winkels en bedrijfspanden, gebouwen en flats. Ook ontwerpt VijfB vloerkleden.

Murk

Murk is 2 jaar bezig met Stencil Art als hobby en creatieve uitlaatklep. Afgelopen jaar mogen exposeren in New York en Parijs. Hij werkt graag op hout en met grijstinten.

Amik Japansrood

Amik Japansrood is sinds 10 jaar fulltime autodidact kunstenares. Ze koos voor de naam “Japansrood” omdat ze dit het meest indrukwekkende pigment vindt. Ze werkt graag met zoveel mogelijk verschillende media, bij voorkeur met zelfgemaakte olieverf

Dylan Kroese

Kunst en cultuur is altijd zijn passie geweest. Als het even mogelijk is, is dylan Kroese aan het tekenen. Van potlood en papier is hij overgestapt naar verf en doek, maar blijft experimenteren met nieuwe materialen en technieken. Hij laat zich inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen en allerlei culturen met de bijbehorende verhalen. Recent was zijn werk te zien bij het World Skate Centre en op het B-There Festival in ‘s-Hertogenbosch.  Altijd op zoek naar mogelijkheden om iets nieuws te maken en de creatieve uitdaging te zoeken. Niets is te gek en met een beetje fantasie is alles mogelijk.

LA Tash

La Tash haar werk ontstaat vanuit een fascinatie van dat moment. De toeschouwer zelf geeft een verhaal eraan. Zo kan het schilderij voor iedereen een eigen betekenis krijgen. LA Tash richt zich nu met name op Urban Street Art. Herkenbaar zijn de graffiti en multilayered stencils. Experimenteert graag met technieken en materialen. Duurzaamheid, wegwerp materiaal is het canvas op dit moment. Haar werk kan invloeden bevatten vanuit Popart, Japan, Asian graphics, Burlesque, Comics.

Popshop Alex

Begonnen als een tijdelijke winkel op het Alexandrium in Rotterdam. Met veel plezier hebben ze daar kunst, design, streetwear, fashion en spullen voor in huis verkocht. Het concept is simpel, maar duidelijk: het bieden van een podium aan creatievelingen die graag hun werk aan een breder publiek willen tonen en verkopen. Zij het kunst, street art, designer furniture, vintage fashion of street wear.

Trendkill Stencils

Xander alias Trendkill Stencils is een Nederlandse stencil kunstenaar afkomstig uit Ede. Met een breed scala aan creatieve invloeden van vrienden in combinatie met zijn Photoshop vaardigheden besloot hij om zijn eigen kunst te maken. De ‘kunst’ bestaat grotendeels uit portretten van mensen en dergelijke. Zijn werk is herkenbaar het het gebruik van vier lagen stencils en een groot palet aan kleuren, met een voorliefde voor roze.